2010. március 11., csütörtök

Barbecue oldalas

Oldalast én eddig csak a jól ismert magyar módon ettem, fokhagymásan sütve. Azt is legalább egy éve, és eddig nem is nagyon hiányzott. Magam is meglepődtem, amikor néhány hete megkívántam. A végső lökést az egyik főzőműsor adta, ahol bbq oldalas készült. Persze a receptet nem jegyeztem meg, és a neten sincs fent, úgyhogy elkezdtem kutakodni. Barbecue mártást több félét is találtam, úgyhogy az olvasottakat összeollózva, tovább gondolva készült el a Gigi-féle bbq oldalas.

Hozzávalók:

-1kg oldalas
-500g paradicsompüré
-2 közepes vöröshagyma
-3 gerezd fokhagyma
-2 tk. citromlé
-3 ek. olívaolaj
-3ek. szójaszósz
-3 ek. nádcukor (lágy sötétbarna)
-1 tk őrölt fahéj
-chili
-fehérbors
-oreganó
-kakukkfű
-só


A húst megmostam, feldaraboltam.
A többi hozzávalót a megpucolt és feldarabolt hagymával együtt turmixoltam.
Az így elkészült páclevet a húsra öntöttem és egy éjszakára hűtőbe tettem.

Másnap tepsibe raktam és előmelegített sütőben 160 fokon (légkeveréses) először fólia alatt, majd anélkül, addig sütöttem, amíg a hús már forgott a csonton.
Köretnek hagymás krumlipürét csináltam hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése